Witaj gościu.
Nie jesteś zarejestrowany albo zalogowany, aby mieć pełny dostęp zaloguj się lub zarejestruj się
Witaj!

.

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na podstawie jakich przepisów działamy i czy zgodnie z prawem ?
hans
VIP

438
21
25.01.2013
5
Cała tą dyskusje myślę aby nasze mądre głowy na szkoleniach naszych przełożonych im dosyć wprost wytłumaczyło a jeszcze lepiej aby napisali na kartce jako wytyczne aby w pewnej sferze coś było uregulowane Smile Smile Smile
SurpriseSurprise
Osa
Unregistered

(24.01.2016, 20:16)pcm napisał(a):  Rozumiem o co Ci chodzi,... . Przecież patrząc na definicję konwoju to nie zaczyna się on w momencie opuszczenia magazynu broni . I tu nie chodzi nawet o nas przypadek, np. agencja ochrony jedzie po odbiór środków pieniężnych do banku, czy to już jest konwój ? A gdy my jedziemy do jednostki wojskowej aby odebrać konwojowany transport to podczas tego przemieszczania wykonujemy już zadania konwojowe ?
Także i o to mi chodziło My bowiem jadac po towar zg z posiadanymi dokumentami jeszcze nie realizujemy konwoju tego towaru A pomimo to przemieszczamy się z bronia i amunicja Formalnie to my w tym czasie powinniśmy konwojowac swoja bron i posiadaną amunicję czyli np bron i amunicja dla 4 ochroniarzy powinna byc w skrzyni stosownie zabezpieczona a pojazd którym to jedzie powinien byc konwojowany zg z zasadami przewozu broni i amunicji Wyobraźmy sobie sytuacje że jedziemy 300 km po drodze sa np 2 postoje Kierowca chce coś zjesc Ochroniarze również i jak się to wszystko wowczas odbywa??Ja tu nie widzę ladu i skladu a jedynie wielką improwizację i działanie takie jak wojska jadacego na ćwiczenia Staja przy każdym sklepie i wala z całym oporzadzeniem i bronia po cole....
pcm
admin

1,049
92
01.06.2009
9
(24.01.2016, 21:17)hans napisał(a):  Cała tą dyskusje myślę aby nasze mądre głowy na szkoleniach naszych przełożonych im dosyć wprost wytłumaczyło a jeszcze lepiej aby napisali na kartce jako wytyczne aby w pewnej sferze coś było uregulowane Smile Smile Smile

Próbowałem to kiedyś poruszyć u siebie ..,napiszę że w tak ważnej kwestii usłyszałem:
Cytat:teraz ja mówię , nie udzieliłem panu głosu..
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Podwładny przed obliczem przełożonego powinien mieć wygląd lichy i durnowaty, tak aby swoim pojmowaniem istoty rzeczy, przełożonego nie peszył
hans
VIP

438
21
25.01.2013
5
Osa i PCM a wytłumaczcie mi taką rzecz bo ja uparty i głupi jestem. jadę z punktu A do punktu B aby zmienic wartowników na posterunku. Miedzy punktem A a B jestem poza granicami chronionymi. Jade zmienić wartowników na trzech posterunkach z trzema swoimi. Na tej drodze chcą zabrać nam bron czytaj : dojechać nas. Co mamy zrobić aby prokurator nam nie postawił aktu oskarżenia. Czym mamy sie podeprzeć,jakim aktami prawnymi.
SurpriseSurprise
Osa
Unregistered

(24.01.2016, 20:50)hans napisał(a):  to rozporzadzenie które napisałem jest ważniejsze niż decyzja ministra w sprawie regulaminu OWC. Taka jest hierarchia aktów prawnych
Jezeli porównujesz wagę aktów prawnych to moze masz i rację ale w tym względzie nie o to chodzi a o to ze kwestie regulacji zasad ochrony obszarów i obiektów znajdujących się w gestii mon a takze wojskowych transportów ustawa powierza resortowi on i stwierdza ze minister on ma prawo te kwestie regulować Zobacz co na ten temat mówi ustawa o ochronie.....
Zresztą także inne ustawy jak o broni i amunicji czy o broni i śpb pozostawiają ministrowi on istotne uprawnienia w zakresie szczegolowych regulacji Wowczas te inne - ogólne nie powinny mieć do wojska odniesienia To jednak kwestia systemu i szczegołowych rozwiazan a nie naszych praw i obowiązkow MON nie moze nam dac uprawnien których żadna ustawa nam jako pracownikom ochrony nie daje Nie moze tez od nas wymagac zachowania niezgodnego z obowiązującymi uregulowaniami prawnymi Może dowolnie okreslac zasady ochrony ale jezeli te zadania realizują pw wpisani na liste kpo to obowiazujące wymagania i zasady musza uwzgledniac prawa i obowiazki a takze uprawnienia tych osób Nie jesteśmy zolnierzami których żadna z omawianych tu przez nas ustaw poza ustawą o broni i amunicji/ jedynie ułamkowo/ nie obowiazują Jesteśmy po wpisanymi na listę i aby na niej sie utrzymac sami musimy dbac o to aby nie wpychano nas w maliny bo się to może DLA NAS źle skończyć....
pcm
admin

1,049
92
01.06.2009
9
(24.01.2016, 21:29)hans napisał(a):  Na tej drodze chcą zabrać nam bron czytaj : dojechać nas
Wszystko zależy od sytuacji ,zabrali Wam broń czy szarpią się z Wami ? jest Was trzech a napastników ? , są rośli , bez broni ,?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Podwładny przed obliczem przełożonego powinien mieć wygląd lichy i durnowaty, tak aby swoim pojmowaniem istoty rzeczy, przełożonego nie peszył
kocur1
Zaawansowany

**

72
0
31.12.2014
3
A co z pracownikami ochrony wykonywującymi zadania w grupach interwencyjnych którzy noszą broń, również w sklepach i innych obiektach ale tagże poza nimi poruszając się z nią poza terenami chronionymi.
hans
VIP

438
21
25.01.2013
5
(24.01.2016, 21:24)pcm napisał(a):  Próbowałem to kiedyś poruszyć u siebie ..,napiszę że w tak ważnej kwestii usłyszałem:

Cytat:teraz ja mówię , nie udzieliłem panu głosu..
 PCM masz moje całkowite poparcie w tym że na taką odpowiedz ten pan powinien zacząć swoją pracę od kamieniołomów a nie wypowiadać się o ochronie obiektów wojskowych. Ponoć co zimę trzeba rzucać dużo soli aby beton się kruszył a w końcu rozpadł na kawałki.
SurpriseSurprise
hans
VIP

438
21
25.01.2013
5
(24.01.2016, 21:37)kocur1 napisał(a):  A co z pracownikami ochrony wykonywującymi zadania w grupach interwencyjnych którzy noszą broń, również w sklepach i innych obiektach ale tagże poza nimi poruszając się z nią poza terenami chronionymi.
kocur1 pytanko a na grupie interwencyjnej mają klamki z ostrą czy gazówką jako straszaki Smile
SurpriseSurprise
Osa
Unregistered

(24.01.2016, 21:05)pcm napisał(a):  Czy my możemy przemieszczać się z załadowaną bronią poza terenami chronionym ? ja twierdzę ,że tak bo dokonują to codziennie setki pracowników ochrony bo z mobilnych magazynów broni raczej nie korzystają Wink a jakoś swoje zadania muszą wykonywać.
Pełna zgoda tyle że oni wykonuja zupelnie inne zadania a nie zadania ochrony obiektów i obszarów podlegających obowiazkowej ochronie Chronia np osoby i podczas wykonywania takich zadań nawet nie musza byc w sluzbowych uniformach Przepis tez o tym mówi My tu dyskutujemy nad roznymi problemami związanymi z ochroną obiektów i obszarów p.o.o..... Smile

Skocz do:

Użytkownicy którzy przeglądają wątek: 3 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
MyTrade theme by XSTYLED © 2014.
Forum wykorzystuje cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie, więcej informacji w polityce prywatności
Akceptuję politykę prywatność, zamknij informację