24.10.2012, 19:18
(24.10.2012, 06:44)Ares napisał(a): Witaj - nie - nie uczestniczyłem w żadnych rozmowach One były prowadzone poza naszymi plecami ..Może dlatego, ze nasze stanowisko przedstawicielom IW uczestniczącym w rozmowach w DSS jest od dawna znane....IW ani razu nas na żadne rozmowy nie zaprosił a my nie mamy gdzie zaprosić jego przedstawicieli ....Ares wiem ze ciebie nie było 16.10.2012r w Warszawie w 2 RBLog-u bo te spotkanie wymyślił NSZZ PW i pytam co osiągnął sam nic jako związek znowu przegrał. a dlaczego nie skontaktował si np. z twoim związkiem czy moim związkiem.Z informacji które posiadam na ta chwilę" niepotwierdzone" to OWC ma być zlikwidowane we wszystkich WOG- ach. bo tak naprawdę czego maja pilnować "papierów".A z drugiej strony to sami sobie zgotowali ten los pracując za 6,7,8 zł..Ostatnio przybył do nas taki przedstawiciel ale o zz ani jego opinie dotyczące problemów i warunków pracy nie pytał....Nawet nie wiem czy cokolwiek wiedział na temat istnienia zz w wojsku.....
Za to załatwił nam niezły joging z pełnym obciażeniem ...Po jego wizycie zasuwamy przez 3 godziny po obwodnicy na piechotę....Bo po co jeździć jak można na paliwie zaoszczędzić?? A ludzie?? - oni wszystko wytrzymają - do czasu....
A w sprawie o której tu dyskutujemy jest pewne wyjście Ci których poinformowano oficjalnie o przejściu na nowego pracodawcę mogą sie zebrać i wypowiedzieć pracę z tygodniowym wypowiedzeniem.....Wprawdzie nie dostaną odpraw ale i tak by ich nie otrzymali Za to - chociaż wypowiedzą pracę należy się im zasiłek dla bezrobotnych tak jakby ich zwolniono .Gdyby wszyscy taka decyzję podjęli to dany zakład zostalby z dnia na dzień bez ochrony .Wówczas na pewno znalazłoby się jakieś wyjście satysfakcjonujące tych ludzi ......Zastanówcie się nad tym rozwiązaniem.....Ma ono same plusy i tylko jeden mankament....- za co żyć??
P.S. - a co do tego obecnego rozwiązania i tego kto jest jego autorem to możemy przeczytać na FPW w postach przedstawicieli władz pewnego zz.....
SAJMON,Forum Oddziału Wart Cywilnych , Nov 2009.