22.12.2014, 14:09
Ares napisał(a):Nie pamietam aby ktos kolege straszylMasz wybiórczą i krótką pamięć. Przypomnij sobie FPW i wpisy bojówki internetowej stworzonej przez ówczesne plenum PWiDzP . A to z FOWC:
Ares napisał(a):. Albo wycofa kolega te swoje publiczne posądzenia wobec M.K. i zlikwiduje prowokujący i obraźliwy podpis pod swoimi wypowiedziami albo ja zażądam od Administratora tego forum danych kolegi po to aby rozwazyc możliwosc podania kolegę do sądu...Gdybyście mieli podstawy to byście to zrobili. Ponieważ są dokumenty potwierdzające fałszerstwo nie możecie wystąpić do Sądu. Tak samo jest z przekrętem dotyczącym konta okręgowego PWiDzP i nie tylko.
Ares napisał(a):Z przeciwnikami walczyliscie i walczycie za pomoca prokuratury.Przekręt taki to przestępstwo. Dlatego wyjaśnieniem zajmują się przeznaczone do tego organy. Co do zwalczania przeciwników to macie w tym dwuletnią praktykę. Nie mogąc rozwalić Związku składaliście doniesienia do CBŚ, CBA, SKW, Prokuratury, Żandarmerii, PIP, Urzędu Skarbowego, MON. Preparowaliście różnego rodzaju oświadczenia podszywając się pod innych aby ich skompromitować. Tylko że nic wam to nie dało. Zaprzeczysz temu? A może cała ta klika nic ci nie powiedziała? Spytaj się.
Ares napisał(a):Otóz nie wiem i ty to doskonale wiesz W Waszym zz nie bylem i nie jestem a przejscie struktur OPZZ KP odbylo sie na podstawie decyzji ogolnych zebran czlonkow tych struktur .Tego też ci nie powiedzieli? Nie wiesz jak to się odbyło? Nie dziwię się. To kolejny przekręt
Ares napisał(a):Jezeli chodzi o kwestie zmiany przynaleznosci w NSZZ PW to latami z toba dyskutujac na tym i innym forum nieco poznalem Wasz statut i Ty o tym wiesz...Jako adwokat całej tej grupy działającej tylko we własnym interesie, starałeś się dokonywać przedziwnych interpretacji. Przedstawiłeś kolejną pokrętną interpretację. Zapomniałeś jednak jeszcze o Ordynacji wyborczej.
Ares napisał(a):Przyjmijmy jednak wariant ze odbylo sie zebranie ogolne oz...Nie odbyły się zebrania
Ares napisał(a):Jeżeli stosowna decyzja w sposób wyżej opisany zapadla chocby podjelo ją pare uprawnionych osób zg z Waszym Statutem to ta decyzja obowiazuje i dotychczasowym czlonkom NSZZ PW którzy nadal chcą w tym zz pozostać nic do kasy ich dotychczasowej organizacji która stała sie organizacja innego zz Chcą z Wami nadal byc niech stosowna strukture zaloza w sposób okreslony ustawa W swietle powyzszego naprawde radze nie sugerowac przekretów bo sami je wlasnie robicie Zamiast pogodzic sie z tym ze wielu pw i czlonków waszego zz z przedsiębiorstw ma Was serdecznie dosc wy jatrzycie, dzielicie, straszycie i wprowadzacie bałagan w środowiskach wojskowychCelowo wprowadzasz w błąd czytelników FOWC aby uwiarygodnić nieprawidłowości, a w zasadzie jeden wielki przekręt przy powstaniu tego tworu nazwanego ZZSO. Polecam przeczytanie ze zrozumieniem Statutu NSZZ PW i Ordynacji Wyborczej. Co do powstania ZZSO należy sie czytelnikom FOWC naświetlenie jak to się odbyło.
Na początek trochę historii:
W grudniu 2012 r odbył się Zjazd NSZZ PW. W wyniku wyborów Pani M.K. nie została Przewodniczącą. Dwuletnia pełna pomówień, chamstwa i kłamstwa kampania poniosła fiasko. Zaczęła się dwuletnia próba destabilizacji Związku. W między czasie ujawnione zostały informacje dotyczące działań pani M.K. niezgodnych ze Statutem. Okazało się że podając się za Przewodniczącą NSZZ PW pełniła funkcję Z-cy Przewodniczącego Federacji Związków Zawodowych Pracowników Ochrony Zdrowia wprowadzając OZ NSZZ PW. Proceder ten trwał kilka lat. W maju 2013 r doszło do fałszerstwa uchwały i wyboru pani M.K. na z-ce Przewodniczącego. Ciekawostką jest że współudział w fałszerstwie oprócz pana M.K. miał członek ZG z ramienia PWiDzP jeden z założycieli ZZSO. Niezrealizowane ambicje, prywata ludzi zaangażowanych w destabilizację Związku, która się nie udała, była podłożem powstania ZZSO. Oficjalnie ZZSO został zarejestrowany 17 listopada 2014. Polecam KRS i podany skład Zarządu tego związku. Przekopiowany ZO PWiDzP poszerzony o trzy osoby. W dniach 4-5 grudnia odbyła się Konferencja sprawozdawcza Okręgu PWiDzP. Konferencję zamieniono w Zjazd ZZOS. Delegatów którzy protestowali przeciw łamaniu Statutu wyproszono z obrad. Pozostali na sali ogłosili się delegatami na Zjazd. Nikt ich nie wybrał, nikt ich nie upoważnił do wprowadzania OZ w struktury ZZSO. Wybrali się sami, zaklepali funkcje i wysokie wynagrodzenie dla pełniących te funkcje. Ogłosili jakie organizacje wchodzą w skład związku bez wiedzy ich członków. I tak oto sami się wybrali i uwiarygodnili. A OZ ? Dowiedziały się po czasie że nie maja nic do gadana a decyzje podjęto za nich. Na liście organizacji należących do ZZSO umieszczono OZ które nie wyraziły zgody na takie numery. Ba, umieszczono OZ ze szpitala w Przemyślu która już dawno przeszła do Solidarności. Jest to macierzysta organizacja samej Przewodniczącej A tak na marginesie, jak to się ma do pełnienia funkcji Przewodniczącej Okręgu i pobieraniu za to wynagrodzenia? Cała organizacja przeszła do innego Związku. Nastąpiła utrata mandatu a tym samym funkcji i to już w połowie roku. Takich kwiatków jest więcej. Choćby jedna z trzech,, paprotek" dodanych do tego zarządu. OZ ,,paprotki" nic nie wie o tym i żąda wyjaśnień. Albo jeszcze inny OZ jednego z ,,prominentów" o którym pisałem wcześniej. Okazuje się że OZ nie wiedzą o tym przekręcie i deklarują pozostanie w dotychczasowych strukturach. Do tego zachodzi jeszcze konieczność wyjaśnienia finansów, nie tylko tych które zniknęły z konta okręgowego ale i tych co na niego wpływały. Ale tym już zajmują się inni. To tyle w skrócie. Można by pisać jeszcze więcej, temat rzeka.
Ares napisał(a):Wydaje sie Wam że strachem i groźbami utrzymacie tych ludzi i beda nadal spolegliwie lozyli na to abyscie wy - zwiazkowa wierchuszka oplywali w dostatki??No właśnie, co się stało z ich składkami które odprowadzali???
Ares napisał(a):Nie uczestniczyłem w procedurze tych przejsc Nie interesowałem sie tym , nikomu nie doradzałem Gdybym doradzał to odbyloby sie to tak jak w Krzesinach gdzie nawet slowem nie warknęliście bo podstawy do tego nie było...Szkoda, może powinieneś się zainteresować.
Ares napisał(a):Malo mnie tez to wszystko obchodzi Powstal nowy zz i ja do niego wstapilemA jednak obchodzi jak widać po twoich postach
Ares napisał(a):Kto chce niech do niego wstepuje kto uwaza ze go na sile zapisano niech czym predzej ucieka.... - nie moj bólCiekawe podejście?
Ares napisał(a):Ja postaram sie aby glos tego zz w negocjacjach z pracodawcami resortu on brzmial czysto - jak dotychczas glos Konfederacji Tak bedzie dotad dokad ja bede mial tu cos do powiedzenia a poźniej?? Poźniej bedzie co bedzie.....W dalszym ciągu będzie to głos ozecikówdwóch. W ZZSO to jedyne OZ których dotyczy PUZP. Innych nie ma
Kłamliwe psy szczekają a karawana idzie dalej.