20.05.2016, 08:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.05.2016, 08:52 przez kaska.)
(20.05.2016, 08:41)nadszyszkownik napisał(a): http://www.nszzpw.pl/ Okular
Kłamliwe psy szczekają a karawana idzie dalej.
Poza zajawką, nic na tej stronie nie ma. Informacja się nie otwiera. Chyba, że zajawka jest... już pełną informacją
O co chodziło z tymi konsultacjami? Dlaczego były potrzebne i jakie są ich efekty? Nic? ...
Wiedz, co mówisz ale nie mów wszystkiego, co wiesz.
(19.05.2016, 17:59)Jaaa napisał(a): Zrozumieliśmy wszystko Szyszek-pyszek . Jeżeli masz chociaż resztki honoru daj sobie luz i podaj się do dymisji .!
Dla ciebie i tobie podobnych honor to nieznana rzecz. A żeby cokolwiek zrozumieć, musiał byś zacząć myśleć. I tu masz problem
Nikt nie odpowiedział na pytanie , czy wypłacali już gdzieś wyrównania 13 i czy ktoś wie, kiedy dostaniemy wyrównania podwyżek. Czy już naprawdę nikomu nie chce się rozmawiać?
A tak trzymać się Tematu to za trudno?
Wywalę zaraz w "kosmos" wszystkie posty nie na Temat.
Myślałem że tego newsa opublikują przydatki. A tu nic, cisza. Nie dziwię się, wszak przydatki nie miały wpływu na cokolwiek.
W dniu dzisiejszym, dowiedziałem się, że przewodniczący niby związku zwanego tarczą i boos MKK, oficjalnie oznajmił że nie interesują go jednorazówki dla PW w sierpniu. Może jakieś wyjaśnienie w tej sprawie? No to jak to jest panie pułkowniku????
(18.05.2016, 12:12)SAJMON napisał(a): (17.05.2016, 16:57)heniu napisał(a): czym się szczycisz wielki związkowcu , co wywalczyłeś dla swoich kolegów lepiej daj sobie spokój z tą działalnością.
Jeśli byś był członkiem mojego związku to byś wiedział wszystko bo odpowiednie komunikaty trafiły do odpowiednich osób funkcyjnych. A skoro potrafisz tylko obrażać to znaczy ,że jesteś nikim i nic porządnego nie załatwiłeś. A np. to w ostatnich dniach ,że każdy pracownik cywilny od 01.06.2016r. będzie miał możliwość co tydzień przez maksymalnie 2 godziny poświecić na sport ( bieganie, siłownia)i te godziny będą zaliczane mu do czasy pracy. Pokaz kto w MON załatwił takie coś. W ostatnich rozmowach po spotkaniu otrzymałem zapewnienie ,że zaoszczędzone środki w 2016r. będą przeznaczane na usuwanie SUFO tam gdzie kończą się im umowy i będzie wprowadzane EPO. Mam wiele pomysłów i nie długo o nich usłyszysz. Podam Ci tylko to ,że na razie słownie zgłosiłem sprawę zatrudniania byłych emerytów wojskowych na cywilnych etatach oraz pobierania nie zgodnie z prawem tzw. jubileuszówki i wysługi. Odważył byś się. Wiesz jakie są na mnie ataki i na mój związek z tego tytułu. Jak jesteś taki bohater to czemu nie wejdziesz do jakiegoś związku i zaproponujesz jakieś rewelacyjne rozwiązania w obojętnie jakich sprawach. Anonimowy bohaterze. Nawet ujawnić się boisz. Nie ośmieszaj się. Na pewno jesteś jednym z tych co żal ci 15 zł na związki . Tylko zastanowiłeś się kiedyś ile razy trzeba było jechać do MON-u żebyś dzisiaj mógł tu pisać. Bo wszystkie OWC miało być zlikwidowane ile odbyło się spotkań z innymi związkami MON w Warszawie. Poczytaj sobie o uchwałę finansową NSZZ S a później zabieraj głos. Ja z każdego 15 zł odprowadzam 40% na władze KK. A zasiłki statutowe jak zostaje 9 zł to ile członków musi być żeby (złożyć się) np i wypłacić zasiłek statutowy za urodzenie się dziecka członkowi związku w wysokości np.200zł. A zgony matka ,ojciec ,teściowa i teść po 100zł. A pozostałe koszty utrzymania związku ; konto bankowe dla firmy, telefon służbowy itp.itd.Jak chcesz zaistnieć bohaterze tutaj to napisz coś mądrego a nie cwaniakuj anonimowo. Jestem otwarty na krytykę ale rzeczową. Ty na koniec roku dostałeś nagrodę czy premię z MON-u aja nie bo nie świadczę pracy. I tak jest przez 8 lat. Chciałbyś nadstawiać gęby za takiego jak ty i żeby Cię jeszcze za to karali. Pracować i patrzeć jak koledzy z OWC biorą nagrody, dodatkowe urlopy czy medale. Robię to bo kocham pomagać innym. Już wcześniej o tym pisałem. Może mam źle pod sufitem ,że robię to za gołą pensję wartownika.
a mógłbyś wskazać gdzie jest to unormowane?
(24.05.2016, 07:04)SAJMON napisał(a): (24.05.2016, 05:47)REWQ napisał(a): (18.05.2016, 12:12)SAJMON napisał(a): (17.05.2016, 16:57)heniu napisał(a): czym się szczycisz wielki związkowcu , co wywalczyłeś dla swoich kolegów lepiej daj sobie spokój z tą działalnością.
Jeśli byś był członkiem mojego związku to byś wiedział wszystko bo odpowiednie komunikaty trafiły do odpowiednich osób funkcyjnych. A skoro potrafisz tylko obrażać to znaczy ,że jesteś nikim i nic porządnego nie załatwiłeś. A np. to w ostatnich dniach ,że każdy pracownik cywilny od 01.06.2016r. będzie miał możliwość co tydzień przez maksymalnie 2 godziny poświecić na sport ( bieganie, siłownia)i te godziny będą zaliczane mu do czasy pracy. Pokaz kto w MON załatwił takie coś. W ostatnich rozmowach po spotkaniu otrzymałem zapewnienie ,że zaoszczędzone środki w 2016r. będą przeznaczane na usuwanie SUFO tam gdzie kończą się im umowy i będzie wprowadzane EPO. Mam wiele pomysłów i nie długo o nich usłyszysz. Podam Ci tylko to ,że na razie słownie zgłosiłem sprawę zatrudniania byłych emerytów wojskowych na cywilnych etatach oraz pobierania nie zgodnie z prawem tzw. jubileuszówki i wysługi. Odważył byś się. Wiesz jakie są na mnie ataki i na mój związek z tego tytułu. Jak jesteś taki bohater to czemu nie wejdziesz do jakiegoś związku i zaproponujesz jakieś rewelacyjne rozwiązania w obojętnie jakich sprawach. Anonimowy bohaterze. Nawet ujawnić się boisz. Nie ośmieszaj się. Na pewno jesteś jednym z tych co żal ci 15 zł na związki . Tylko zastanowiłeś się kiedyś ile razy trzeba było jechać do MON-u żebyś dzisiaj mógł tu pisać. Bo wszystkie OWC miało być zlikwidowane ile odbyło się spotkań z innymi związkami MON w Warszawie. Poczytaj sobie o uchwałę finansową NSZZ S a później zabieraj głos. Ja z każdego 15 zł odprowadzam 40% na władze KK. A zasiłki statutowe jak zostaje 9 zł to ile członków musi być żeby (złożyć się) np i wypłacić zasiłek statutowy za urodzenie się dziecka członkowi związku w wysokości np.200zł. A zgony matka ,ojciec ,teściowa i teść po 100zł. A pozostałe koszty utrzymania związku ; konto bankowe dla firmy, telefon służbowy itp.itd.Jak chcesz zaistnieć bohaterze tutaj to napisz coś mądrego a nie cwaniakuj anonimowo. Jestem otwarty na krytykę ale rzeczową. Ty na koniec roku dostałeś nagrodę czy premię z MON-u aja nie bo nie świadczę pracy. I tak jest przez 8 lat. Chciałbyś nadstawiać gęby za takiego jak ty i żeby Cię jeszcze za to karali. Pracować i patrzeć jak koledzy z OWC biorą nagrody, dodatkowe urlopy czy medale. Robię to bo kocham pomagać innym. Już wcześniej o tym pisałem. Może mam źle pod sufitem ,że robię to za gołą pensję wartownika.
a mógłbyś wskazać gdzie jest to unormowane?
To jest porozumienie trójstronne (a zarazem chciałem pokazać jak powinny prawidłowo współpracować NSZZ PW i NSZZ "S" )z Komendantem CSLog o korzystaniu z obiektów sportowych przez cywili z Centrum. Poszedł punkt do rozkazu i zmiany do Regulaminu Pracy i każdy pracownik który co środę się wypisze u przełożonego w rejestrze wyjść w godzinach służbowych oraz korzystania z obiektów sportowych ma prawo do korzystania z tego dobrodziejstwa. Jeśli chcesz biegać na boisku ,ćwiczyć na hali czy grać w tenisa ziemnego czy np. iść do lekarza masz prawo co tydzień do maksymalnie 2 godz. I nie musisz tego odrabiać.Osoby nie korzystające z tego nie mogą mieć żadnego roszczenia. Jak na pewno wiesz związki zawodowe z zgodnie z ustawa o zz mają uprawnienia stanowcze,opiniodawcze i samodzielne ( z inicjatywy samej organizacji). I z tych ostatnich żeśmy po prostu skorzystali. I od 01.06.2016r. zaczynamy poprawiać tężyznę sportową dla cywili.
czyli jak dobrze rozumiem każda Jednostka Wojskowa musi sama wprowadzić takie zapisy? Chodziło mi bardziej o to że skoro u mnie w WOGu nikt nic na ten temat nie wie a powiem szczerze zainteresowanie takim rozwiązaniem jest ogromne to chciałem uzyskać informację czy jest to uregulowane odgórnie ale wychodzi na to że niestety nie Można co prawda korzystać z hali sportowej u nas ale po godzinach pracy
Drogi "nadszykowniku"! co się tak podniecasz tymi jednorazówkami , przecież załatwiacie Nas nimi co roku, mogły one wejść Nam na stałe do pensji ale za waszą przysługą tak nie jest, to czego oczekujesz ze będziemy Wam klaskać a związek "tarcza" atakować. Mam nadzieję że ludzie nie zadowolą się tymi jednorazówkami będą walczyć dalej. Ludziska nie słuchajcie tego " Pana" bo widzę, że znowu zaczyna mącić.
|